Andere experten

“Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden.”
dr. van sande hilde

Een holistische benadering heeft bewezen voordelen in het brengen en herstellen van het vertrouwen in het eigen lichaam en dat van de partner. Door soms kleine veranderingen aan te brengen in gewoontes, levensstijl en mindset, kan je een groot verschil maken.Onze aanpak helpt hierbij.
Complementaire behandelingen reduceren stress en dragen zo bij aan een hoger slaagpercentage van medische behandelingen. Ze ondersteunen de wensouders in het nemen van belangrijke beslissingen, brengen inzicht in wat een koppel écht wil, wanneer en hoe. De eigen keuzemogelijkheid staat bij ons centraal.

Riete Neuckermans

psychologe

De perinatale periode is een heel belangrijke en gevoelige periode waarin je weerbaarheid en veerkracht worden getest. Naast een goede medische begeleiding kan je daarom in deze periode vaak wat extra ondersteuning gebruiken, ook op psychologisch vlak. De ondersteuning die Riete als Klinisch Psycholoog biedt, bestaat uit therapie via individuele gesprekken. Daarbij wordt er rekening gehouden met de huidige medische en relationele context.
Ze begeleidt vrouwen, mannen en koppels voor psychologische screening en begeleiding binnen een vruchtbaarheidstraject. Ze verzorg ook algemene psychologische begeleiding en therapie vanaf de zwangerschapswens tot eerste jaren na de geboorte. Daarnaast kunnen patiënten en experten van het Fertilys Lier team beroep op haar doen voor urgente psychologische interventies bij complicaties en crisissituaties. Riete is sinds 2016 werkzaam als Klinisch Psycholoog en heeft veel ervaring in de perinatale sector.
Zo werkt ze zowel in Antwerpen als in Oost-Vlaanderen samen met de diensten materniteit en fertiliteit van een algemeen ziekenhuis, Heilig Hartziekenhuis Lier en AZ Sint-Elizabeth Zottegem. Ze is aangesloten bij de Psychologen commissie en respecteert de deontologie voor Psychologen.

Riete Neuckermans
+32 (0)478 54 98 89
riete@fertilyslier.be

Inge Van Heukelom

acupuncturist

Inge Van Heukelom studeerde af als Pediatrisch Verpleegkundige en heeft jaren binnen de ziekenhuiscontext gewerkt. Binnen deze werkervaring miste ze de holistische kijk op gezondheid en gezondheidsproblemen. Ze volbracht haar opleiding tot Acupuncturist met een stage in China en is sinds 2006 werkzaam als acupuncturist. Inge ondersteunt met acupunctuur de geplande vruchtbaarheids-behandeling door bepaalde processen in het lichaam te helpen activeren en andere juist te kalmeren. Inge is verder gespecialiseerd in brainspotting. Brainspotting is een methode waarbij technieken met oogposities worden ingezet om blokkades, veroorzaakt door pijnlijke ervaringen, aan te raken en op te heffen. Brainspotting kan ondersteunend werken bij kinderwens indien een onderliggend trauma het  (opnieuw) zwanger worden bemoeilijkt. Bijvoorbeeld door het overlijden van een kindje, doodgeboorte, een traumatische vorige bevalling, een verleden van seksueel misbruik… Op deze manier kunnen pijnlijke gebeurtenissen verwerkt worden zonder er al te veel over te moeten praten.
Inge heeft haar praktijk in Heist-op-den-berg en in Deurne.

Inge Van Heukelom
+32 (0)495 50 65 12
www.acupunctuuringe.be

Els Meeus

acupuncturist

Els Meeus is van opleiding Kinesetherapeute en kwam na haar opleiding in contact met de Oosterse geneeskunst. Ze behaalde het diploma Postgraduaat Acupunctuur en Kruidenleer. Haar bijzondere interesse gaat uit naar gynaecologische en vruchtbaarheidsproblemen. Vanuit haar expertise bekijkt Els waarom de circulatie in de baarmoeder soms verminderd is. Acupunctuur gaat er mee voor zorgen dat de circulatie in het baarmoeder 'nest' terug gaat normaliseren.
Els associeert acupunctuur bij geplande behandelingen om op die manier de slaagkans op zwangerschap te vergroten.
Els heeft haar praktijk te Ranst.

Els Meus
+32 (0)479 70 95 33
www.acupunctuur-meeus.be

Sarah Tolleneer

osteopaat

Sarah Tolleneer benadert zwanger worden als Osteopaat vanuit een mechanische hoek met zachte technieken. Daardoor behandelt zij mogelijk bewegingsverlies en zorgt ze voor een verbetering van de mobiliteit, de doorbloeding en de functie van de klein bekkenorganen. Op die manier wordt de kans op zwangerschap vergroot. Bewegingsverlies in het kleine bekken kan veroorzaakt worden door adhesies, deze kunnen zich vormen na een operatie in de buik (vaak na appendectomie) na een SOA ( chlamydia), blaasinfectie of bij endometriose,... Niet zelden geven verklevingen ook bijkomende klachten zoals chronische buikpijn, bekken- rug- en staartbeenklachten en pijn rond de maandstonden.
Sarah heeft haar praktijk te Medineth in Grobbendonk. Daar heeft ze ook een Pilates studio waar ze vrouwen met zwangerschapswens en vrouwen in de zwangerschap begeleidt. Pilates is een mind-body oefenmethode waarbij het lichaam heel bewust wordt aangestuurd, je heel aanwezig bent in het moment en je je heel bewust wordt van lichamelijke sensaties. Deze oefenmethode heeft dan ook een positieve invloed op het lichaamsbesef en het vertrouwen in het eigen lichaam.

Sarah Tolleneer
+32 (0)14 50 76 50
sarah.tolleneer@medineth.be
www.medineth.be